ClickCease

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel?

blogs

Een cv-ketel verwarmt water. Hierdoor stroomt er onder meer warm water uit de kraan en kunt u uw woning verwarmen. Voor het verwarmen van water wordt gas verbruikt. Dit is niet bepaald milieuvriendelijk. Is uw ketel aan vervanging toe? Of wilt u liever op een duurzamere manier water verwarmen? Dat behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Om u wat inzicht te geven, zetten we hieronder drie alternatieven voor een cv-ketel op een rijtje.

1. Warmtepomp
We kennen tegenwoordig twee verschillende soorten warmtepompen: de hybride en de zelfstandige warmtepomp. Eerstgenoemde gebruikt u ter aanvulling op een cv-ketel, maar een zelfstandige pomp kan uw ketel geheel vervangen. Dit apparaat gebruikt warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem voor het verwarmen van uw woning. Indien u voor een zelfstandige warmtepomp kiest, moet u een goed geïsoleerd huis hebben. Is dit niet het geval? Dan is een hybride warmtepomp een beter optie.

2. Zonneboiler
Naast een warmtepomp kiest men ook vaak voor een zonneboiler. Een zonneboiler vervangt een ketel niet geheel, maar vormt er wel een goede aanvulling op. Het kan ook een aanvulling zijn op jouw warmtepomp. De zonneboiler verwarmt water met behulp van zonne-energie. Hiervoor moet een speciaal watervat geïnstalleerd worden, evenals een paneel voor de zonneboiler. Een zonneboiler is met name interessant voor mensen die veel warm water verbruiken. Op jaarbasis levert dit u al snel een besparing van plusminus 200 kuub gas op.

3. Pelletkachel
Naast een cv-ketel kunt u uw huis ook verwarmen met behulp van een pelletkachel. In deze kachel verbrand u korrels van geperst hout. Met de warmte die hierbij vrijkomt, wordt jouw woning verwarmd. Wanneer u voor verwarming van een heel huis kiest, moet er een speciale installatie geplaatst worden. Deze dient ter vervanging van de cv-ketel. Een pelletkachel stoot minder fijnstof uit dan een houtkachel, maar er komt nog genoeg van deze stof vrij. De kachel is dus niet bepaald milieuvriendelijk, maar kan wel als alternatief van een cv-ketel dienen.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button