ClickCease

Snel en goed een afvoer ontstoppen in Hoofddorp

In ons huis gebruiken we water op veel verschillende manieren en daarom zijn er ook heel wat afvoeren in ons huis verwerkt die het afvalwater na gebruik weer uit het huis afvoeren. Normaal zal een afvoer niet snel verstopt raken bij normaal gebruik hiervan, maar wanneer dit toch voorkomt dan is dat zeer vervelend. Het zorgt er niet alleen voor dat het water niet of nauwelijks meer wordt afgevoerd maar zorgt ook voor nare luchtjes. Dit komt door het water wat lange tijd stilstaat in combinatie met hetgeen wat de verstopping veroorzaakt. In sommige gevallen kunt u de verstopping zelf oplossen. Mocht u het probleem echter niet zelf kunnen verhelpen dan kunt u met ons contact opnemen om snel en goed een afvoer te ontstoppen in Hoofddorp.

Heeft u vaak te maken met een verstopte afvoer? Dan kunnen onderstaande tips u misschien een handje helpen om dit in de toekomst te voorkomen.

Gooi rommel en etensresten in de prullenbak

Veel mensen spoelen allerlei rommel door hun afvoer. Dit gebeurt vaak onbewust. Zo worden borden bijvoorbeeld vaak afgespoeld voordat ze in de vaatwasser belanden. Ondanks dat het maar om kleine etensresten gaat, betekent dit niet dat er geen verstopping kan ontstaan. Je doet er daarom goed aan om jouw bord schoon te maken boven de prullenbak. Op deze manier belanden er minder etensresten in jouw afvoer en is de kans op een verstopping kleiner.

Gebruik een zeefje

Er is ook een hele simpele manier om een verstopping in jouw afvoer te voorkomen. Je kunt namelijk een zeefje plaatsen in het afvoerputje. Zo’n zeefje vangt etensresten, haren en andere rommel op. Dit belandt zodoende dus niet in de afvoer, waardoor de kans op een verstopping een stuk kleiner is. Plaats zo’n zeefje niet alleen in het putje van jouw gootsteen, maar ook in die van jouw bad en douche.

Verstopping op een correcte manier verhelpen

Meestal wordt een verstopping dus veroorzaakt doordat er resten van middelen die samen met het water door de afvoer worden weggespoeld in de leidingen blijven hangen. Dit kunnen bijvoorbeeld zeepresten zijn van het wasmiddel of vetresten van de pannen die afgewast worden. Ook komt het regelmatig voor dat er dingen door de gootsteen worden gespoeld die hier eigenlijk niet thuis horen. Als de verstopping in deze gevallen niet volledig wordt verholpen dan zal u binnen de kortste keren opnieuw last van een verstopping krijgen. Neem daarom contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de afvoer ontstoppen op de correcte manier wordt uitgevoerd.

Bel nu onze loodgieter

Onze diensten

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren specialisten

Bent u opzoek naar een loodgieter die jarenlange ervaring heeft? Wij geven u vakkundig advies!

Beveiliging op maat

Bij ons kunt u terecht voor spoed en periodiek onderhoud / reparaties aan uw cv-ketel.

Verstopping

Last van een verstopping? Wij kunnen u verder helpen! 24/7 beschikbaar

Call Now Button