ClickCease

5 Tips om water te besparen

Water besparen
blogs

Veel mensen denken dat water een uitputtende bron is en gebruiken het dan ook zonder er te veel over na te denken. Nu is schoonwater niet zo vanzelfsprekend als wordt gedacht. Het proces om water schoon te maken is kostbaar en ingewikkeld, vooral als het om schoon drinkwater gaat, wat bij ons uit alle kranen stroomt. Een deel van dat water wat wij gebruiken kan nooit helemaal opnieuw schoon worden gemaakt en verdwijnt zo uit het schoonwatersysteem. Daarom is het goed om water te besparen daar waar mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt water besparen. Hier 5 tips om uw water te besparen!

#1. Neem kortere douches

Een van de meest voordehand liggende manier hoe u kunt water besparen is door kortere douches te nemen. In plaats van een halfuur onder de douche te staan, kan dit makkelijk worden verminderd na vijf minuten. En het kan nog sneller. Was uw lichaam, was uw haar en klaar, dit hoeft absoluut niet lang te duren. Ook bespaart u zo tijd in uw dag om het aan andere dingen te spenderen die misschien veel belangrijker zijn. Om nog meer water te besparen tijdens het douchen zijn er speciale douchekoppen die u helpen om niet zo veel water te verspillen. U kunt zo tegelijkertijd water besparen en ook waterkosten verminderen.

#2. Niet te veel wassen

Een andere tip voor het water besparen is om niet te veel te wassen. Het gaat hier dan vooral om het wassen van kleren. Denk hierbij of het echt nodig is om die broek te wassen na één keer aan te hebben gehad. Door veel wassen te draaien kost het u veel water. Zet pas een was aan, als de wasmachine helemaal vol zit. Een was aanzetten waar bijna niks in zit, is een enorme verspilling van water. Mocht u een kledingstuk hebben dat u direct aan wilt doen, denk er dan aan om die met de hand te wassen. Zo verspilt u niet een hele lading aan water en kunt u water besparen.

#3. Water besparen op de afwas

Of u nu een vaatwasser heeft of het met de hand wast, u kunt veel water besparen tijdens de afwas. In het geval dat u de afwas met de hand doet, laat de kraan tijdens het wassen alstublieft niet open staan. Zet de kraan alleen aan tijdens het spoelen en tussendoor uit. In het geval dat u gebruik maakt van een vaatwasser, geldt er hetzelfde als met de wasmachine. Zet de machine alleen aan als die helemaal vol zit. Hebt u maar een paar dingen om af te wassen doe dat dan gemakkelijk met de hand. Niet alleen kunt u zo water besparen, het bespaart u ook veel tijd.

#4. Hergebruik uw water

Mocht u gebruik maken van een droger, dan weet u dat na elke beurt er een lading vol water overblijft. Gebruik dit water om bijvoorbeeld uw planten water te geven. Of vang regenwater op en gebruik dat water om de planten binnen ook te voeden met water. Het regenwater kan ook goed gebruikt worden voor de afwas of voor het doorspoelen van het toilet. Het is niet geschikt om u mee te wassen, want dit water is niet bijzonder schoon. U kunt een regenwaterton aansluiten op uw sanitair om zo geen schoon water te verspillen. Dit is niet alleen een goede manier om water te besparen, het is ook beter voor het milieu. Voor meer regenwater voordelen kunt u hier kijken.

#5. Gebruik waterbesparende apparaten

Als laatste is het belangrijk dat u waterbesparende apparaten gebruikt, u kunt zo duizenden liters per jaar per persoon besparen. Zorg dat uw wasmachine, vaatwasser, boiler een A-label hebben. Hetzelfde geldt voor uw toilet en douchekop. Heeft u oud sanitair, dan verspilt u onnodig veel water. Door goede waterbesparende apparaten en producten in huis te hebben kunt u pas echt zuinig zijn. Probeer deze tips in uw leven te implementeren en help het milieu door zo min mogelijk water te verspillen. U zult zien dat wanneer u gebruik maakt van de tips, water besparen makkelijk gaat en dat het u uiteindelijk ook geld kunt besparen.

Als u verder advies nodig heeft kunt altijd onze loodgieters contacteren!

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button