ClickCease

Uw cv-ketel vervangen voor een warmtepomp, waarom?

cv-ketel vervangen voor warmtepomp
blogs

Is uw cv-ketel aan vervanging toe of wilt u gaan besparen op uw energieverbruik? Dan is het vervangen van uw cv-ketel voor een warmtepomp echt iets voor u! In Nederland streven we er steeds meer naar om zonder gas te leven. Met het oog op de toekomst kan het interessant zijn om te overwegen over te schakelen op een warmtepomp. Maar wat is een warmtepomp nu precies? Heeft de warmtepomp eigenlijk meer voordelen dan een centrale verwarmingsketel? Lees verder en uw vragen zullen beantwoord worden.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt een groot deel van de tijd voor de verwarming van uw huis, af en toe springt de ketel bij. Dat gebeurt wanneer het buiten te koud is voor de warmtepomp om alles zelf te doen, of wanneer er plotseling meer water gebruikt wordt dan gewoonlijk. Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Door deze afwisseling is het stroomverbruik van de warmtepomp beperkt, en dat bespaart geld!

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp heeft verschillende voordelen. U kunt zo’n 200 tot 300 euro per jaar besparen op het gasverbruik! Door deze besparingen is het ook milieubewust. Een warmtepomp installeren is gemakkelijk en neemt weinig plaats in. Als u zonnepanelen hebt, kunt u die ook gebruiken om uw warmtepomp van stroom te voorzien! Met het vervangen van uw cv-ketel voor een warmtepomp bespaart u heel wat geld! Zeker vandaag de dag met de torenhoge gasprijzen. Dat geld kunt u nu besteden aan andere zaken.

Plaatsen van een warmtepomp

Wilt u een warmtepomp plaatsen en wilt u liever dat dit in een keer goed en professioneel gebeurt? Neem contact op met uw loodgieter en bespreek uw mogelijkheden als u nog twijfelt. Zij zullen u graag helpen! Ook kunnen ze u advies geven over het gebruik van een warmtepomp. Binnen de kortste keren hebben zij uw warmtepomp geplaatst en kunt u van de voordelen genieten.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button