ClickCease

Voorkom verstoppingen, tip: de wasbak in het toilet

blogs

Niet iedere toilet heeft een apart wasbakje. Maar als u wel in het gelukkige bezit bent van zo’n wasbakje, dan zal het niet heel veel gebruikt worden. Dat is logisch want het is vaak toch een wat kleinere ruimte en dan is het handiger om u handen te wassen in badkamer of keuken. Maar omdat het wasbakje niet zoveel wordt gebruikt zijn er ook weinig doorspoelmogelijkheden.

Kalkvorming
Dat kan leiden tot het aankoeken van kalk en dergelijke in de waterafvoer van het wasbakje. Daar waar een regelmatige spoelbeurt de meeste kalkvorming nog kan voorkomen is dat bij een wasbak in een toilet minder het geval. Gebruik dus regelmatig de kraan van het wasbakje en spoel de afvoer ook regelmatig door met bijvoorbeeld soda. Pas ook goed op met wat u even in het wasbakje legt. Juist door het weinige gebruik staat meestal en is het verleidelijk om er iets in te leggen. Als dat schroefjes zijn of iets dergelijks en die komen in de afvoer terecht kan dat best problemen opleveren.

Leidingen

Plaats een filtertje
Ook hier kan het plaatsen van een filter een prima oplossing zijn hoewel de doorsnee van de afvoer van een wasbakje op een toilet vaak iets kleiner is. Bouwmarkten kunnen hierbij goede adviezen geven. Vermijd zo problemen die u misschien nooit verwacht.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button