ClickCease

Riool verstopping? Zo lost u hem op!

Verstoppingen
blogs

Het riool is niet berekend op grote hoeveelheden afval. Toch spoelt de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat rommel weg via de afvoer. Zo wordt er via het toilet bijvoorbeeld veel wc-papier weggespoeld en via de gootsteen verdwijnen vaak etensresten in het riool. Daarnaast spoelen we ongemerkt natuurlijk heel veel haren door het afvoerputje. Dit alles bij elkaar kan in het riool voor een verstopping zorgen. Heeft u ook te maken met een riool verstopping? Dan is het zaak snel in actie te komen. Doe je dit niet? Dan wordt het probleem natuurlijk alleen nog maar erger.

Manieren om het riool te ontstoppen

Veel mensen denken dat het een lastige zaak is om het riool te ontstoppen. Dit kan inderdaad zo zijn, maar hangt ervan af hoe diep de verstopping zit. Daarom is het zeker het proberen waard om zelf u riool verstopping te verhelpen. De meeste mensen proberen dit in eerste instantie met een ontstopper. Dit is inderdaad een goede mogelijkheid. Al moet u wel opletten dat u niet te hard te werk gaat. Wanneer de verstopping nog verder in het riool schiet, bent u namelijk nog verder van huis. Indien een ontstopper niet werkt, heeft umogelijk succes met een ontstoppingsveer. Werkt ook dit niet? Dan kan een loodgieter uw riool onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt uw riool verstopping zo goed als zeker!

Hoe voorkomt u een riool verstopping?

Een riool verstopping voorkomen is een fluitje van een cent. In eerste instantie is het van belang uw afvoer alleen te gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Spoel dus geen rommel en vet door de afvoer. Bovendien kan een zeefje in afvoerputjes helpen. Een zeefje houdt namelijk een groot deel van afvalresten en haren tegen. Wilt u een riool verstopping in de toekomst voorkomen? Zorg dan dat u op let wat u wegspoelt via de afvoer.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button