ClickCease

Oorzaak van lekkages

blogs

Dit onderwerp moeten we een beetje specificeren. Want de oorzaak van lekkages, dat kan werkelijk van alles zijn. LoodgieterHet is daarom gebruikelijk om een onderscheid te maken tussen acute en niet acute lekkages. Bij acute lekkages moet u denken aan lekkages waarbij er een leiding springt of er in 1 keer een hele grote hoeveelheid water vrijkomt (een ligbad dat leegloopt door een lek). Dan is sprake van veel water en wilt u voorkomen dat het water blijft stromen. Dat kan alleen door op dat moment de hoofdkraan dicht te draaien en daarna de loodgieter te vragen om de acute lekkage op te lossen.

Bij een niet acute lekkage is er iets anders aan de hand. Deze lekkages kunnen op meerdere plekken in en rond de woning voorkomen en beperken zich niet tot de leidingen. Het is in dit geval vaak vocht van buiten dat letterlijk een weg naar binnen zoekt. Deze lekkages zijn over het algemeen lastig op te sporen. Het kan zo zijn dat er sprake is van een lekke dakgoot, of een lekke regenpijp. Of er kan sprake zijn van een kapotte dakpan.

In dit soort gevallen is het niet altijd de loodgieter die langs moet komen, maar u kunt ook bijvoorbeeld de dakdekker vragen of een andere expert. Een lekdetectiebedrijf kan langskomen als u er echt niet uit komt. Zij gaan met vochtmeters aan de slag om de plek te traceren.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button