ClickCease

Omgaan met verstoppingen

blogs

Een verstopping is vervelend. En dan hebben we niet over de lichamelijke verstoppingen, zoals van de neus. Nee, het betreft hier specifiek de verstopping van wasbakken, afvoeren, toiletten en wat al niet meer. U wilt voorkomen dat u om de haverklap de loodgieter moet bellen om langs te komen, dus hieronder vindt u een aantal tips die u kunt gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Tip 1 – met de handschoenToilet
Ja, vies. We weten het. Maar soms is er iets in het toilet gevallen of is er sprake van een blokkade die u het beste met de hand weg kunt nemen. Tip: trek een rubberen handschoen aan en achterhaal waar de blokkade eventueel zit. Verwijderen en voilà: het is weer voorbij.

Tip 2 – maak de sifon los
Als er sprake is van een wat meer permanente blokkade, bijvoorbeeld onder een wasbak, dan kan het bruikbaar zijn om even de sifon los te draaien en alle smurrie die daar in zit uit te spoelen/weg te gooien. Op die manier voorkomt u namelijk dat de daadwerkelijke oorzaak, de ophoping van vuil en vet, gewoon op zijn plek blijft zitten.

Tip 3- gebruik heet water
Vaak is vet de oorzaak. Een ophoping van vet en talg, bijvoorbeeld in de keuken, belemmert de doorstroom, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat (er blijft steeds meer zooi hangen). Dat is te voorkomen, zeker als u voelt dat de doorstroming gaandeweg minder wordt. Gebruik heet water, spoel de boel goed door en de verstopping is een stuk minder.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button