ClickCease

Met deze tips pakt u effectief vochtproblemen in huis aan 

Hoofddorploodgieters.nl - Lekkage
blogs

Vochtproblemen komen regelmatig voor in Nederlandse huizen. De nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd en blijven vaak buiten schot. Er zijn echter veel meer oudere woningen dan nieuwere. Een grove schatting is, dat 20 procent van alle huizen kampen met vochtproblemen op de een of andere manier. Het kan gaan om een lekkage, maar vaker om een te hoog vochtigheidsgehalte in de woning. Waar een luchtvochtigheid van 40 tot 50 procent aanbevolen is, is het percentage vaak stukken hoger. Dit kan door verschillende redenen komen. De vraag is vaak hoe u van het vochtprobleem in huis af kunt komen. Hoe kan u effectief vocht bestrijden in huis?  

Zoek de oorzaak van het vochtprobleem 

Het belangrijkste bij vocht bestrijden is de oorzaak vinden van het probleem. Het kan door verschillende redenen komen. Veel voorkomende oorzaken zijn een slechte isolatie, slechte ventilatie of lekkages.  

Wat te doen bij een lekkage? 

Wanneer er een lekkage is van een leiding of een scheur in het dak dan is het goed om er een loodgieter of vakman bij te halen. Zij kunnen vaak snel achterhalen waar het probleem vandaan komt. Hun ervaring in combinatie met de juiste gereedschappen zorgt ervoor dat zij effectief vocht bestrijden. Een lekkage is goed te verhelpen. Het is wel belangrijk om snel in actie te komen.  

Onvoldoende ventilatie 

Door uw huis en alle ruimten minimaal twee keer per dag te luchten is het mogelijk om veel vocht uit de woning te krijgen. Het is mogelijk om zo de luchtvochtigheid omlaag te brengen. Iedere dag verliezen we als mens liters vocht. Wanneer er meer mensen in een woning leven dan gaat het al snel om 15 tot 20 liter. Het is natuurlijk beter om deze niet op te sparen. Zorg daarom voor een goede ventilatie van de woning. 

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button