ClickCease

Kies de cv-ketel die bij u past

blogs

De ene cv-ketel is de andere niet. Hoe kiest u nu de cv-ketel die het beste past bij uw huis en uw gezin? Bij het kiezen van uw cv ketel kunt u letten op aspecten als prijs, vermogen of prestaties, impact op het milieu en soort en type ketel.

Soorten cv-ketel

Family warming up hands over electric heaterEr zijn tegenwoordig verschillende soorten cv-ketels: de VR ketel, de HR ketel en de HR-e ketel. Nuttige warmte is de warmte die in de woning terecht komt en niet, bijvoorbeeld, door de schoorsteen verdwijnt. De VR (Verbeterd Rendement) ketel zet ongeveer 89% gas om in nuttige warmte en de HR (Hoog Rendement) ketel meer dan 100%. Deze laatste hergebruikt namelijk een deel van het gas. De HR-e ketel is extra zuinig met energie.

Alleen verwarming of ook warm water?

Als u voor het warme water al een boiler heeft kunt u een cv-ketel kiezen die alleen warmte geeft voor de centrale verwarming. De meeste mensen kiezen echter voor een combi-ketel. Deze ketel zorgt zowel voor verwarming van de woning als voor warm water voor kraan, bad en douche. Vraag uw installateur om advies als u meer wilt weten.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button