ClickCease

Is cv-ketelonderhoud in de zomer nodig?

blogs

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of cv-ketelonderhoud ook in de zomerperiode noodzakelijk is. Hoewel het cv-ketelonderhoud voornamelijk voor de herfst- en winterperiode bedoeld is, kan het verstandig zijn om dit onderhoud in de zomermaanden uit te laten voeren. Zo is de cv-ketel klaar voor de koudere periode die nog komen gaat! Houd er daarbij rekening mee dat veel moderne cv-ketels niet alleen zorgen voor de toevoer van warm water naar de radiatoren in huis, maar ook voor het verwarmen van het water voor de douche en kranen. U moet er toch niet aan denken dat u geen warm water meer in huis kunt gebruiken? Door vroegtijdig cv-ketelonderhoud uit te laten voeren kunnen storingen in de cv-ketel voorkomen worden.

Werking van cv-ketelonderhoud in huis

Bij het uitvoeren van cv-ketelonderhoud aan uw cv-ketel zal een loodgieter de verschillende onderdelen van de cv-ketel nalopen op een beginnende slijtage. Mocht er inderdaad sprake blijken te zijn van slijtage, dan zal het versleten onderdeel direct vervangen worden. Door deze snelle manier van ingrijpen kan een storing voorkomen worden. Het versleten onderdeel zal immers niet meer kapot gaan.

Ook wordt de cv-ketel tijdens het uitvoeren van onderhoud volledig gereinigd worden. Vaak ontstaan er door de tijd heen stofhopen in de cv-ketel, die de werking van de cv-ketel kunnen belemmeren. Met tijdig cv-ketelonderhoud wordt dit voorkomen.

Regelmaat in het uitvoeren van onderhoud

Het is sterk aan te raden om het cv-ketelonderhoud in ieder geval eens per twee of drie jaar uit te laten voeren. De precieze regelmaat in het uitvoeren van onderhoud is enigszins afhankelijk van de leeftijd van uw cv-ketel. Een cv-ketel die pas net geplaatst is kan logischerwijs zeker drie jaar mee. Voor een wat ouder model is het raadzaam om eens per twee jaar onderhoud uit te voeren. Onderhoud aan de cv-ketel kunt u door de loodgieters van ons loodgietersbedrijf uit laten voeren.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button