ClickCease

Hoe voorkomt u lekkages in huis?

blogs

Lekkages in huis kunnen op verschillende manieren ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan leidingen, die op een onjuiste wijze worden aangelegd. Het komt regelmatig voor, dat er speling ontstaat tussen twee leidingstukken. Mogelijk sluiten de uiteinden van de leidingstukken niet goed op elkaar aan, of is een van beide uiteinden niet verruwd vooraf. Via deze speling zal er vocht uit de leidingen sijpelen. Ook bij het aansluiten van sanitaire voorzieningen op water- of afvoerleidingen ligt een dergelijk probleem op de loer. Zoek vooraf altijd uit, op welke manier de leidingen gelegd moeten worden om lekkages tegen te gaan. Nog verstandiger is het om hierbij de hulp van onze loodgieter in Hoofddorp in te schakelen.

Lekkages als gevolg van een gesprongen leiding

Naast lekkages die het gevolg zijn van speling tussen leidingstukken, kan er sprake zijn van een gesprongen waterleiding. Een gesprongen waterleiding is het gevolg van grondvorst. Vorst zorgt ervoor dat het water in de leidingen naar de buitenkraan bevriest. U zult deze kraan immers weinig of helemaal niet gebruiken. Zou het water door de leiding bewegen, dan is de kans op het bevriezen hiervan aanzienlijk kleiner. Het bevroren water verhoogt de druk op de wanden van de leiding, waardoor deze zal knappen. Door de buitenkraan voorafgaand aan een vorstperiode af te sluiten, voorkomt u een gesprongen leiding.

Schakel een loodgieter in bij lekkages

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met lekkages in huis, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Onze loodgieters beschikken over de kennis en hulpmiddelen om de bron van een lekkage te achterhalen. Zo wordt een ernstige waterschade aan uw woning voorkomen. Heeft u de oorzaak van een lekkage zelf al gevonden? Zorg er in dat geval voor dat het vocht zo goed mogelijk wordt opgevangen.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button