ClickCease

Help, mijn afvoer is verstopt!

afvoer
blogs

Het kan de beste overkomen: een verstopte afvoer. Het kan lastig zijn om te bedenken wat u het beste kunt doen. Want hoe handelt u nu eigenlijk wanneer de afvoer verstopt is? We geven enkele tips!

Plotseling verstopt?

Is de afvoer plotseling, dus van het ene op het andere moment verstopt geraakt? Dikke kans dat er per ongeluk – of expres?! – iets is doorgespoeld wat niet doorgespoeld had mogen worden. Denk aan frituurvet (er zijn nog steeds mensen die dat doorspoelen), maar ook aan een luier of washand. Wanneer er een object is doorgespoeld, heeft het weinig zin om met de standaard ontstop manieren aan te komen zetten. Het object moet er uit. Soms kunt u er zelf nog bij, maar als dat niet meer lukt of u het klusje te vies vindt, overweeg dan een loodgieter in te schakelen om de klus te klaren. U kunt de loodgieter de verstopping laten verhelpen waarna de afvoer het weer goed moet doen.

Na verloop van tijd verstopt

Wanneer de verstopping langzaam maar zeker erger wordt, is het zaak snel actie te ondernemen voordat de afvoer helemaal niet meer door wil lopen. U kunt uiteraard met chemische middelen aan de slag gaan, maar de ervaring leert dat die helaas niet altijd even goed werken. U kunt ook met de bekende plopper of een trekveer aan de slag gaan. Het is altijd even puzzelen wat goed werkt.

Het kan zijn dat geen enkele methode een oplossing biedt voor uw probleem. Overweeg dan om een professional in te schakelen. Vaak bent u zelf uren in de vieze afvoer bezig terwijl een vakman het in een paar minuten al opgelost zou hebben. Dat is niet zo verwonderlijk; de vakman van tegenwoordig beschikt over tal van hulpmiddelen om een verstopping effectief op te kunnen lossen.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button