ClickCease

Gasinstallatie door een loodgieter

blogs

Gas is een gevaarlijke stof. Indien er een ruimte gevuld wordt met gas, kan dit na verloop van tijd een explosie veroorzaken. Heeft u in uw woning in Hoofddorp een cv ketel die werkt op gas? Dan kunt u dus ook met dit probleem te maken krijgen. Uw gasinstallatie kan op den duur namelijk gaan lekken. Dit merkt u niet altijd direct, omdat gas een kleurloze stof is. Indien er een grote hoeveelheid vrijkomt is het te ruiken, maar dit is bij kleine hoeveelheden niet direct het geval. Heeft u problemen aan uw gasinstallatie ontdekt? Schakel dan direct een loodgieter in.

Zelf aan het werk met een gasinstallatie?


Heeft u een probleem met uw gasinstallatie? Dan probeert u deze waarschijnlijk eerst zelf te verhelpen. Dit is echter niet aan te raden. Werkzaamheden aan een gasinstallatie moeten namelijk naar behoren uitgevoerd worden. Indien dit niet gebeurt, loopt u flink wat gevaar. Doe daarom altijd een beroep op een loodgieter. Hij weet namelijk precies hoe een gasinstallatie in elkaar zit. Daarbij komt dat een loodgieter problemen aan deze installatie binnen een handomdraai kan verhelpen. Een gaslekkage wordt zodoende snel en vakkundig gedicht. Hierdoor wordt de kans op bijvoorbeeld een gasexplosie al een heel stuk kleiner!

Een gaslekkage opsporen

Ruikt u de laatste tijd een gaslucht in uw woning terwijl u op dat moment geen gas gebruikt? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage. In sommige gevallen kunt u zelf op zoek gaan naar het lek. Hiervoor lost u allereerst afwasmiddel op in water. Dit mengsel smeert u vervolgens op de slang van uw gasfornuis of een gasleiding. Ontstaan er ergens op de slang of leiding belletjes? Dan is er inderdaad sprake van een gaslekkage. Indien dit het geval is, schakelt u direct een loodgieter in. Zet in de tussentijd ramen en deuren tegen elkaar open, zodat het gas uit de ruimte kan ontsnappen.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button