ClickCease

Dit zijn de aandachtspunten bij radiatoren aansluiten

blogs

Het takenpakket van een loodgieter is zeer divers. Over het algemeen kunt u de regel aanhouden dat wanneer in uw woning of bedrijfspand een taak verricht moet worden die met water of gas te maken heeft, u hiervoor de loodgieter kunt inschakelen. Het verwarmingssysteem in een woning maakt van beide voorzieningen gebruik. Alle taken die aan de onderdelen van dit systeem verricht moeten worden kunt u dan ook aan de loodgieter overlaten. Een voorbeeld is het aansluiten van radiatoren. In dit blogbericht bespreken we enkele aandachtspunten die in acht moeten worden genomen bij radiatoren aansluiten.

Positionering radiatoren op de wand

Een belangrijk punt bij radiatoren aansluiten is de positionering van de radiator op de wand. Door het hete water dat in de radiator stroomt warmt deze op. Doordat de lucht die in contact komt met de buitenkant tevens hierdoor opwarmt komt de woning op temperatuur. Om dit zo effectief mogelijk te verwezenlijken moet er een goede doorstroming van de warme lucht mogelijk zijn. Dit is het voornaamste aandachtspunt bij de positionering van radiatoren op de wand. Een regel is dat u minimaal 10 cm vanaf de grond en 5 cm vanaf de wand vrij moet houden.

Aansluiten van de waterleidingen

Wat betreft de aandachtspunten bij radiatoren aansluiten moeten we het uiteraard ook hebben over het aansluiten van de waterleidingen. Op een radiator worden twee leidingen aangesloten. Een is voor de aanvoer van heet water en de andere voor de afvoer van het afgekoelde water. Indien een loodgieter de radiator aansluiting uitvoert dan wordt hier bijzonder aandacht aan besteedt. De koppelingspunten waar de leidingen op de radiatoren worden aangesloten moeten namelijk gegarandeerd waterdicht zijn. U wilt niet na de aansluiting met een lekkage te maken krijgen. Dit omdat u dan waterschade krijgt, maar ook omdat hierdoor warmte niet meer energie-efficiënt opgewekt kan worden.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button