Ondervindt u momenteel hinder van een verstopping? Laat de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om de verstopping te verhelpen. Een verstopping kan op verschillende plekken binnen uw woning ontstaan. Denk aan een verstopping in de afvoer onder uw sanitaire voorzieningen, een afvoerverstopping onder de gootsteen of bijvoorbeeld een verstopping van de afvoer onder uw regenpijpen. Als gevolg van deze verstoppingen ontstaat er vaak een nare stank in uw woning. Daarbij kan het in het ergste geval niet langer mogelijk zijn om nog gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een toilet wat niet meer goed door te spoelen is, problemen met het wegvoeren wat het water in uw doucheputje, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over het ontstaan van verstoppingen.
Hoe ontstaat een verstopping in huis?
Een verstopping is in veel gevallen het gevolg van een grote hoeveelheid restafval op de bodem van de afvoer. Restafval komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan etensresten, een overmatig gebruik van toiletpapier, kleine takjes en bladeren van buiten, enzovoorts. Dergelijk restafval kan niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer, waarmee een beginnende verstopping ontstaan is. Pas wanneer de afvoer onder een hoge druk is doorgespoten, zal de verstopping verholpen zijn. In veel gevallen kunt u zelf weinig meer doen tegen dergelijke verstoppingen.
Een verstopping in de afvoer voorkomen
Wel kunt u proberen of u de verstopping in een afvoer kunt voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen, een filter in het putje van uw douche, enzovoorts. Op deze manier kunt u het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer houden, waardoor dit niet naar de bodem van de afvoer zakt. Voor het voorkomen van een verstopping onder uw regenpijp kunt u gebruik maken van een bladvanger.
Tip: laat de afvoer in huis in ieder geval eens per twee of drie jaar preventief doorspuiten.