ClickCease

5 manieren om te besparen op uw stookkosten

blogs

In de wintermaanden wordt steevast veel gestookt. Dat is ook niet zo gek. Het kan buiten ijzig koud zijn en dan is het wel zo prettig als we binnen lekker warm kunnen zitten. Om toch op de stookkosten te besparen, geven we hierbij enkele tips.

1. Breng extra isolatie aan

Allereerst is het in deze tijden van lage rente sterk aan te raden om de woning extra te isoleren. Met extra isolatie houdt u de woning beter warm, waardoor de investering zich vanzelf weer terugverdient!

2. Zet de kachel een graadje kouder

In de winter is het nu eenmaal koud. Kleed u wat warmer aan en zet de kachel een graad lager. Het zal even wennen zijn, maar het kan behoorlijk wat energiekosten schelen! Bovendien is het eigenlijk best lekker om in een dikke trui in huis rond te banjeren.

3. Zet de kachel eerder uit wanneer u weggaat

Wanneer u de centrale verwarming (CV) uitzet, blijven de radiatoren vaak nog een uur warm, of soms nog wel langer! Door de verwarming eerder uit te zetten, kunt u veel stookkosten besparen zonder op comfort in te leveren.

4. Zoek een andere energieleverancier

De ene energieleverancier is goedkoper dan de andere. Overweeg daarom om naar een andere aanbieder over te stappen. Het kan heel wat schelen! Bovendien kunt u profiteren van fikse welkomstaanbiedingen.

5. Laat de CV ketel afstellen

Een niet juist afgestelde CV ketel kan voor onnodig hoge stookkosten zorgen. De afstelling kan van tijd tot tijd veranderen, zeker als de badkamer is gewijzigd of de gezinssamenstelling is veranderd. Een loodgieter kan de CV ketel onderhouden en opnieuw afstellen. De te behalen winst is meestal niet gigantisch, maar het is bovendien goed voor de levensduur van de ketel om deze eens te laten onderhouden.

Waarom kiest u voor ons?

Vloerlekkages
Leiding lekkages
Ontstoppingsdienst
Cv-ketel onderhoud

Lees ook eens:

Call Now Button