Riool verstopping? Zo los je hem op!

Verstoppingen

Riool verstopping? Zo los je hem op!

Het riool is niet berekend op grote hoeveelheden afval. Toch spoelt de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat rommel weg via de afvoer. Zo wordt er via het toilet bijvoorbeeld veel wc-papier weggespoeld en via de gootsteen verdwijnen vaak etensresten in het riool. Daarnaast spoelen we ongemerkt natuurlijk heel veel haren door het afvoerputje. Dit alles bij elkaar kan in het riool voor een verstopping zorgen. Heb jij ook te maken met een riool verstopping? Dan is het zaak snel in actie te komen. Doe je dit niet? Dan wordt het probleem natuurlijk alleen nog maar erger.

Manieren om het riool te ontstoppen

Veel mensen denken dat het een lastige zaak is om het riool te ontstoppen. Dit kan inderdaad zo zijn, maar hangt ervan af hoe diep de verstopping zit. Daarom is het zeker het proberen waard zelf je riool verstopping te verhelpen. De meeste mensen proberen dit in eerste instantie met een ontstopper. Dit is inderdaad een goede mogelijkheid. Al moet je wel opletten dat je niet te hard te werk gaat. Wanneer de verstopping nog verder in het riool schiet, ben je namelijk nog verder van huis. Indien een ontstopper niet werkt, heb je mogelijk succes met een ontstoppingsveer. Werkt ook dit niet? Dan kan een loodgieter jouw riool onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt jouw riool verstopping zo goed als zeker!

Hoe voorkom je een riool verstopping?

Een riool verstopping voorkomen is een fluitje van een cent. In eerste instantie is het van belang jouw afvoer alleen te gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Spoel dus geen rommel en vet door de afvoer. Bovendien kan een zeefje in afvoerputjes helpen. Een zeefje houdt namelijk een groot deel van afvalresten en haren tegen. Wil jij een riool verstopping in de toekomst voorkomen? Zorg dan dat je let op wat je wegspoelt via de afvoer.Call Now Button