Hoe voorkom je een verstopte afvoer?

verstopte afvoer

Hoe voorkom je een verstopte afvoer?

Je hebt vast en zeker weleens te maken gehad met een verstopping in jouw afvoer. Bijzonder vervelend natuurlijk, want door zo’n verstopping stroomt het water niet of nauwelijks weg. Sommige mensen denken dat het probleem vanzelf verdwijnt. Dat is echter nooit het geval. Bij een verstopping wordt het probleem vaak alleen maar erger. Er hoopt namelijk rommel op in jouw afvoer en hier komt telkens weer wat meer bij. Indien je niets doet, stroomt het water straks mogelijk helemaal niet meer weg. Heb je vaak te maken met een verstopte afvoer? Onderstaande tips helpen jou vast en zeker bij het voorkomen van een verstopping.

Gooi rommel en etensresten in de prullenbak

Veel mensen spoelen allerlei rommel door hun afvoer. Dit gebeurt vaak onbewust. Zo worden borden bijvoorbeeld vaak afgespoeld voordat ze in de vaatwasser belanden. Ondanks dat het maar om kleine etensresten gaat, betekent dit niet dat er geen verstopping kan ontstaan. Je doet er daarom goed aan om jouw bord schoon te maken boven de prullenbak. Op deze manier belanden er minder etensresten in jouw afvoer en is de kans op een verstopping kleiner.

Gebruik een zeefje

Er is ook een hele simpele manier om een verstopping in jouw afvoer te voorkomen. Je kunt namelijk een zeefje plaatsen in het afvoerputje. Zo’n zeefje vangt etensresten, haren en andere rommel op. Dit belandt zodoende dus niet in de afvoer, waardoor de kans op een verstopping een stuk kleiner is. Plaats zo’n zeefje niet alleen in het putje van jouw gootsteen, maar ook in die van jouw bad en douche.

Laat je afvoer jaarlijks doorspuiten

Heb je ondanks bovenstaande tips alsnog geregeld te maken met een verstopte afvoer? Dan kan een loodgieter uitkomst bieden. Hij kan jouw afvoer namelijk onder hoge druk doorspuiten. Op deze manier verdwijnt alle rommel uit de binnenkant van jouw afvoer. Om de kans op verstoppingen te verkleinen raden wij je aan dit minimaal één keer per jaar te doen.Call Now Button