Gasinstallatie door een loodgieter

Gasinstallatie door een loodgieter

Gas is een gevaarlijke stof. Indien er een ruimte gevuld wordt met gas, kan dit na verloop van tijd een explosie veroorzaken. Heb je in jouw woning in Hoofddorp een cv ketel die werkt op gas? Dan kun je dus ook met dit probleem te maken krijgen. Jouw gasinstallatie kan op den duur namelijk gaan lekken. Dit merk je niet altijd direct, omdat gas een kleurloze stof is. Indien er een grote hoeveelheid vrijkomt is het te ruiken, maar dit is bij kleine hoeveelheden niet direct het geval. Heb je problemen aan jouw gasinstallatie ontdekt? Schakel dan direct een loodgieter in.

Zelf aan het werk met een gasinstallatie?


Heb je een probleem met jouw gasinstallatie? Dan probeer je deze waarschijnlijk eerst zelf te verhelpen. Dit is echter niet aan te raden. Werkzaamheden aan een gasinstallatie moeten namelijk naar behoren uitgevoerd worden. Indien dit niet gebeurt, loop je flink wat gevaar. Doe daarom altijd een beroep op een loodgieter. Hij weet namelijk precies hoe een gasinstallatie in elkaar zit. Daarbij komt dat een loodgieter problemen aan deze installatie binnen een handomdraai kan verhelpen. Een gaslekkage wordt zodoende snel en vakkundig gedicht. Hierdoor wordt de kans op bijvoorbeeld een gasexplosie al een heel stuk kleiner!

Een gaslekkage opsporen

Ruik je de laatste tijd een gaslucht in jouw woning terwijl je op dat moment geen gas gebruikt? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage. In sommige gevallen kun je zelf op zoek gaan naar het lek. Hiervoor los je allereerst afwasmiddel op in water. Dit mengsel smeer je vervolgens op de slang van jouw gasfornuis of een gasleiding. Ontstaan er ergens op de slang of leiding belletjes? Dan is er inderdaad sprake van een gaslekkage. Indien dit het geval is, schakel je direct een loodgieter in. Zet in de tussentijd ramen en deuren tegen elkaar open, zodat het gas uit de ruimte kan ontsnappen

Tags:


Call Now Button